Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Carrièreswitch maken: mogelijkheden in het buitenland

W1siziisijiwmtgvmdcvmdyvmtuvntcvmzgvndgyl2jsb2cgymfzihbpy3r1cmuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Onlangs sprak ik met een kandidaat uit de IT wereld. Hij had zich zonder diploma’s opgewerkt en was erg succesvol in zijn werk. Helaas werd het systeem waarin hij gespecialiseerd was steeds minder gebruikt. Dat leidde ertoe dat hij op straat kwam te staan zonder diploma en midden in de economische crisis. Na een lange periode van teleurstellingen besloot hij zijn heil elders te zoeken. Hij stuitte op een vacature in het buitenland en solliciteerde op een klantenservice vacature in Lissabon, Portugal. De sollicitatie was de deur uit en hij had weinig hoop dat hij hier ooit nog iets van terug zou horen. 


Is een Carrièreswitch mogelijk?

Een maand en twee gesprekken later was het zover. Hij zat op het vliegtuig naar het zonnige Portugal. Van een situatie met weinig perspectief kon hij eindelijk weer aan de slag, en het wonen en werken in het buitenland had hem altijd al geïnteresseerd. Hij kwam te werken in een callcenter waar hij boekingen verwerkte en klantadvies gaf in de luchtvaartsector. Het sloot niet direct aan bij zijn werkachtergrond, maar door deze carrièreswitch stond hij eindelijk weer positief in het leven. Een carrièreswitch blijkt dus heel goed mogelijk!


Mogelijkheden in het buitenland

Voor een carrièreswitch is het buitenland een interessante optie. Of dat nu gedwongen is, zoals bij deze kandidaat het geval was, of gewoon om een keer een periode in een nieuwe omgeving te zijn. Zoals dit succesverhaal zijn er nog tal van voorbeelden te noemen. Bij onze klanten is altijd werk te vinden in het buitenland als je Nederlands en Engels spreekt.

Wanneer je erover nadenkt om een carrièreswitch naar het buitenland te maken dan moet je wel rekening houden dat je vaak onderaan de carrièreladder komt te staan. Anderzijds heb je de mogelijkheid om in korte tijd veel progressie te maken. Werken in het buitenland betekent vaak minder concurrentie vanwege het hogere verloop in verband met terugkeer naar Nederland. Ook is het vaak lastig voor bedrijven om geschikt Nederlandssprekend personeel te vinden, hierdoor neemt de concurrentie bij een promotie ook af. Vanwege de grote vraag naar Nederlandstaligen in het buitenland zijn bedrijven ook eerder geneigd om te investeren in Nederlands personeel. Met andere woorden, je kunt erg snel doorgroeien!  

Careertrotter heeft een groot aantal vacatures in het buitenland voor Nederlandstaligen. Of je een diploma hebt of niet. Startersfuncties zijn de perfecte vacatures om een carrièreswitch in het buitenland te maken als je nog geen relevante ervaring hebt. 

Vereisten voor een vacature in het buitenland?

  • Minimaal 18 jaar oud zijn.
  • Beschikken over werkvergunning voor de EU. Een Nederlands paspoort is al voldoende.
  • Gevoel voor avontuur hebben.
  • Goed met klanten om kunnen gaan.
  • Minimaal 6 maanden beschikbaar in het buitenland willen werken.

Zoals je misschien al denkt is er een stuk minder voor nodig om een carrièreswitch te kunnen maken in het buitenland. Indien je graag meer wilt weten over onze vacatures in het buitenland en overweeg je om een carrièreswitch te maken, neem dan contact op met een van onze recruiters via +353 15 24 24 20.