Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Mijn voordelen van het werken in het buitenland.

steden buitenland - werken in het buitenland

Voor mij zijn er talloze voordelen van het werken in het buitenland. In deze blog zal ik jullie vertellen wat voor mij de belangrijkste redenen zijn dat ik al een poosje in het buitenland verblijf. 

  • Het reisgevoel met Carrièrekansen  - bij werken in het buitenland

Na een jaar werken en reizen in Australië kwam ik in Oktober 2017 weer aan in Nederland. Het was top om al mijn vrienden en familie te zien, maar het buitenlandse avontuur was voor mij nog niet afgelopen. Ik besloot na een week om met mijn Duitse vriendin naar Ierland te vliegen. Gewoon op de bonnefooi. Na twee weken hadden we beiden een baan en woonden we in een mooi appartement vlakbij het centrum van Dublin.

Niet lang nadat ik mij customer service baan startte kwam de functie als recruiter voor Careertrotter voorbij en begon mijn internationale carrière nog meer glans te krijgen. Hieronder een kort overzicht van de grootste voordelen van het werken in het buitenland. 

Het belangrijkste voor ons, was het behoud van ons reisgevoel toen we naar Ierland vertrokken. Het gevoel dat we niet ‘vast zitten’ en op ieder moment naar een andere locatie kunnen vertrekken. Dit kan je in Ierland combineren met goede carrièrekansen. 
In het weekend verkennen we Ierland of pakken we een goedkope vlucht voor een citytrip in Europa. Doordeweeks werken we in Dublin aan onze carrière, en dit kan in Ierland snel gaan. 

  • Verbreed je horizon -  door te werken in het buitenland 

Er zijn talloze voordelen van het werken in het buitenland. Zo bouw je een internationaal netwerk op, leer je andere culturen kennen en werk je aan je talenkennis. 

Wat voor mij echter het belangrijk is, is dat je leert dat er meer is dan alleen Nederland. Je leert de wereld kennen vanuit een ander perspectief. Zo neem je in Australië niet je boterham met pindakaas mee naar het werk. Je gaat juist met je collega’s naar de lunchroom en betaalt veel meer dan wij Nederlanders liefhebben. In Dublin ontmoet je vrienden niet bij hen thuis, je ontmoet ze in de pub. Dat woord is niet voor niets de afkorting van ‘public living room’. Verandering maakt het leven interessant. Werken in het buitenland is een ervaring die je niet moet missen!

  • internationale allure - bij werken in het buitenland

Als je in het buitenland hebt gewerkt is dit vaak het eerste waar door de recruiter naar wordt gevraagd. Het is dan ook meteen een leuke binnenkomer. Deze ervaring is daarmee erg waardevol. Je hebt vaak meteen al een onderwerp om tijdens een sollicitatiegesprek over te spreken, het gesprek wordt daarmee minder statisch. Je wordt met je internationale werkervaring gezien als iemand die niet bang is voor verandering. 

Werken in het buitenland is een ervaring die je niet mag missen. Bovengenoemde voordelen zijn hieruit slechts een greep. Naast de landen waar ik ben geweest zijn er nog meer interessante locaties waar de Nederlandse taal goed van pas komt. Zie je iets interessants of heb je vragen? Neem contact op via: 00 353 15 24 24 20 of info@careertrotter.eu