Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in het buitenland zonder diploma

reizen - werken in het buitenland

Studeren is belangrijk voor velen en het behalen van een diploma de kroon op je harde werken. Hoe beter je diploma hoe beter je arbeidskansen. Maar is dat zo en kun je werken in het buitenland zonder diploma?

Careertrotter bemiddelt als sinds 2010 voor Nederlandstalige vacatures in het buitenland. En we zien keer op keer dat werken in het buitenland ideaal is, zeker voor mensen zonder diploma. In 2011 hadden we een kandidaat die na 18 jaar bij dezelfde werkgever ontslagen was omdat er geen werk meer was. Geen opleiding en al 2 jaar werkloos in Nederland, keer op keer afgewezen omdat er beter opgeleide medewerkers waren. Onze klant in Ierland zag het anders, onze klant zag iemand die 18 jaar loyaal was geweest en 18 jaar lang klanten met veel plezier had weten te helpen. Na 2 jaar werk zoeken in Nederland had deze persoon binnen 2 weken een nieuwe baan in Ierland.


  • Is het gemakkelijker om werk in het buitenland te vinden zonder diploma?

Dit hangt geheel af van de baan. Er zijn zeker een aantal internationale “silicon valley” bedrijven die een HBO als minimum eis stellen, en liever in 4 jaar behaald dan in 5 jaar. Maar er zijn veel bedrijven die kijken naar wat je kunt en hebt gedaan. Voor veel mensen zal het werken in het buitenland beginnen met een customer service baan maar kies je de juiste stad uit en ga je voor een vacature in Dublin of bijvoorbeeld een vacature in Berlijn dan is de kans groot dat er bedrijven zijn die je na 9 maanden bij je eerste werkgever gaan benaderen voor de volgende stap. Waarom? Niet omdat je een diploma hebt maar omdat je hebt bewezen bij je eerste internationale werkgever en je gewild bent geworden bij anderen. En bij iedere nieuwe baan krijg je weer nieuwe training en soms ook internationale certificaten.

  • Maar wat als je terug komt van werken in het buitenland?

Je hebt nog steeds geen diploma. Maar als je het goed doet en meerdere jaren gaat werken in het buitenland en zorgt dat je iedere 9 tot 12 maanden een promotie maakt dan kom je na 3 of 4 jaar terug op een hoger niveau dat je in dezelfde tijd in Nederland zou hebben gehaald.

Dus wil je werken in het buitenland zonder diploma, ga ervoor, keer op keer zien we mensen die carrières maken in het buitenland die ze niet in Nederland zouden halen in hetzelfde tijdsbestek.

Niet weten waar te beginnen? Customer service vacature zijn over het algemeen de beste vacature in het buitenland waar je zonder diploma aan de slag kunt. Het enige wat je mee moet nemen is een goede telefoonstem, goed met mensen om kunnen willen gaan en willen leren.