Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in het buitenland - de top 3 steden van Martin!

dublin, cork, berlijn - werken in het buitenland

Na 10 jaar werken in het buitenland en in 6 verschillende landen te hebben gewoond krijg ik vaak de vraag wat mijn favoriete stad of land is. Een vraag die ik altijd moeilijk kan beantwoorden omdat iedere plek toch wel zijn eigen charmes en goede werk mogelijkheden heeft. Uiteraard zijn er wel een aantal bij waar ik nog regelmatig tijdens een vakantie terugkom maar dit heeft vaak meer met de afstand te maken. Wil je werken in het buitenland hieronder mijn top 3.

Dublin

Werken in Dublin is  ideaal voor de liefhebber van een biertje. Waar het in Nederland qua horeca toch enigszins achteruit gaat heb je hier gewoon op iedere hoek van de straat nog een stamcafe staan. Als de straat langer dan 100 meter is daar tussen nog minimaal 1.  Ieder gehucht heeft zijn sportclub met kantine en ook de kleine avond winkeltjes zijn hier nog niet weg te denken. Ook qua carriere mogelijkheden heb je hier geweldige kansen. Na Shannon en Cork is het nu met Dublin toch mijn 3e keer dat ik terug ben om te werken in Ierland. Iedere keer voor een geweldige baan in de Technische Support, Klantenservice of zoals momenteel in de internationale recruitment bij Careertrotter.

Cork

Wil jij werken in het buitenland maar niet in een grote stad zoals Dublin dan is Cork zeker het overwegen waard. Cork mag dan de 2e stad zijn maar is zeker niet minder dan Dublin. Vraag het de locale bevolking in Cork en zij zullen dit met liefde bevestigen. Als rasechte Groninger moet ik zeggen dat ik groot liefhebber van Cork ben. Toch iets rustiger dan de Hoofdstad en het voelt alsof de sfeer en de mensen toch ook wat relaxter zijn. Met veel natuur en geweldige havenstadjes als Kinsale en Cobh in de nabije omgeving verveel je je hier nooit. Wist je dat er hier door de invloed van de atlantische oceaan zelfs palmbomen groeien? Met een aantal wereld bedrijven biedt Cork zeer goede opties.

Berlijn

Ik heb 1,5 jaar in Berlijn gewoond en gewerkt en moet zeggen dat als je in het buitenland wilt werken je deze stad zeker moet overwegen. Waar de muur al bijna 30 jaar gevallen is voel je nog wel degelijk het verschil . Dit is naar mijn bescheiden mening gelijk een van de charmes van de stad. Waar ik in “Oost” Duitsland woonde en in “West”  Duitsland werkte liep ik iedere dag van de ene kant van de muur naar de andere. Een ervaring die, net als de hele stad trouwens, nooit verveelde. Geweldig nachtleven en uiteraard een rijke historie en cultuur. Ik beschouw Berlijn eigenlijk als een land in een land. Door een gezonde dosis “wat maakt mij dat nou uit” kunnen hier veel verschillende mensen en culturen naast elkaar leven zonder al teveel moeilijkheden. Al verf je je haar geel of groen, al woon je in een kasteel of onder een golfplaat, ben je een man met borsten of een vrouw met een baard. Iedereen accepteert en respecteert een ander zoals hij/zij is. Ik ben nu accountmanager van het bedrijf waar ik mijn snelste carrièregroei ooit heb doorgemaakt, dus als je wilt werken in Berlijn laat het me weten.


Ik hoop dat je wat aan mijn ervaringen in deze steden hebt gehad. Ongeacht waar je wilt gaan werken in het buitenland neem contact met me op, ik kan nog meer steden en ervaringen met je doornemen dus ik hoor het graag.