Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Ierland: gekke feiten

ierland - werken in ierland

Werken in Ierland: gekke “feiten”

Elk land heeft zo zijn eigen gekke verhalen, of ze nu feit of fabel zijn. Ierland is wat dat betreft dan ook geen uitzondering. We hebben onze Ierse collega aan de tand gevoeld, en zijn vervolgens eens gaan kijken wat voor verhalen er zoal de ronde doen. Dit is misschien niet bepaald essentiële informatie als je wilt gaan wonen en werken in Ierland, maar ach. Dit is wat we vonden!

Schapen

Als je ooit de “Freedom of the City of Dublin” onderscheiding hebt ontvangen, heb je meteen het recht om schapen te hoeden op verschillende openbare plaatsen, waaronder St. Stephen's Green, een prachtig park in het centrum van Dublin. Voordat je denkt dat jou dit ook wel iets lijkt: sinds 1876 zijn er slechts 82 mensen die deze eer ten dele is gevallen, en om in aanmerking te komen moet je een positieve impact gehad hebben op het leven in Dublin of Ierland in het algemeen. Ook een aantal wereldleiders en verbeteraars hebben deze eer ontvangen.

Examens

Mocht je een student zijn op het Trinity College in Dublin, dan heb je het recht om tijdens een examen te vragen om een glaasje port. Dit zou terug te traceren zijn naar zeer oude regelgeving van de universiteit. Dit is meer een legende dan een feit, dus er is een kans dat je teleurgesteld zult worden als je je alleen voor deze reden inschrijft op deze universiteit.

Religie

Ga je wonen en werken in Ierland, dan kun je maar beter niet iemands religie beledigen. Volgens een wet uit 2009, kan dit je maar liefst 25.000 euro kosten! Toegegeven, er moet heel wat gebeuren voor het daadwerkelijk zover komt, maar het mag volgens ons zeker als een bijzondere wet gezien worden!

Trouwen

Oke, deze gaat alweer een tijdje terug, maar hij is gek genoeg om hier een plekje te verdienen. Tot 1920 was het namelijk mogelijk om te trouwen door alleen naar elkaar toe te lopen! De catch? Dit kon alleen door dit te doen in Teltown, County Meath, en enkel op Saint Bridget’s Day, een speciale Ierse feestdag die gevierd wordt op 1 februari. 

Een buitje

Voor deze gaan we nog wat verder terug. In 1900 was het voor een aantal mannen een werkdag als zoveel andere. Totdat er een bui losbarstte, alleen ging het hier niet om regen, maar om vis! Het weer op die ochtend eind april was prachtig, dus hoe het zomaar vissen regende was een raadsel, ook al vond de “bui” vlakbij de zee plaats.

We hopen dat we je vandaag wat leuke feiten hebben kunnen vertellen! Misschien dat jij nog het een of ander weet toe te voegen zodra jij gaat werken in Ierland?