Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Ierland en Nederland: wat is nu het verschil?

nederland vs ierland: verschillen

Werken in Ierland en Nederland: wat is nu het verschil?

Heb je altijd al eens willen werken in Ierland? Verhuizen naar Dublin, de grote en internationale hoofdstad, of misschien toch naar het mooie Cork of een wat meer landelijk gelegen deel van het land? Dan vraag je je vast af wat nu de verschillen zijn ten opzichte van Nederland!

Het meest voor de hand liggende verschil als je gaat werken in Ierland is natuurlijk de taal, maar dat is slechts het begin. Hier nog een aantal dingen die er in Ierland net wat anders aan toe gaan!

De lunch 

In Nederland zijn we er aan gewend om stipt om 12 uur, eventueel compleet met lunchtrommel, het kantoor uit te marcheren op weg naar de kantine. Ga je werken in Ierland, dan zul je merken dat het echter allemaal net wat anders gaat; daar beginnen we pas om 1 uur ‘s middags aan de pauze! Hierdoor kan de ochtend in het begin soms wat lang lijken, maar zodra je er eenmaal aan gewend bent zul je merken dat het best fijn kan zijn. Immers, na de pauze zijn er nog maar een paar uurtjes over voor de dag alweer om is! 

Het verkeer

Misschien heb je het al in onze eerdere blog gelezen, maar ga je werken in Ierland, dan zul je aan de linkerkant van de weg moeten rijden! Dit is iets waar je vooral vlak na aankomst echt goed op moet letten, dus doe het in begin vooral even rustig aan.

De levensinstelling

Er is natuurlijk helemaal niet mis met de instelling van de Nederlanders! We klagen bijvoorbeeld zelden, maar als je gaat werken in Ierland zul je al vlug merken dat de mensen daar nóg positiever in het leven staan dan wij. Het moet niet gekker worden! Alle gekheid op een stokje, de Ieren zijn over het algemeen zeer vriendelijk en behulpzaam, en helpen je graag op weg als je even de weg kwijt bent.

Het weer

In Nederland hebben we het vaak over het weer; het is vaak het eerste waar we over beginnen te praten als we even niet weten waar we het anders over moeten hebben. Het is ook een onderwerp waar we het altijd over eens kunnen zijn; het is immers altijd te warm, nat, koud of droog. Ga je werken in Ierland, dan zijn de seizoenen wat minder ingewikkeld. Daar regent het gewoon elk seizoen, en dankzij de noordelijke ligging hoef je in de zomer doorgaan ook niet bang te zijn voor een hittegolf! Dat gezegd hebbende, als je gaat wonen en werken in Ierland zul je al snel merken dat de Ieren iets sneller de korte broek en T-shirts tevoorschijn toveren dan wij in Nederland. Een voordeeltje: het klimaat in Ierland is vrij gematigd, waardoor het in de winter vaak niet erg koud is.

Ben jij overtuigd dat je het avontuur wil aangaan in Ierland, bekijk dan alle vacatures in Ierland!  Voor meer informatie over vacatures in Nederland, bekijk dan de site van Startparade  of eenpunt.