Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Ierland: wat mag je echt niet missen?

W1siziisijiwmtgvmdivmdyvmtavmdevmtivntuyl2tszwutmtk0otk4mv8xotiwlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Werken in Ierland: wat mag je echt niet missen?

Wat mag je nu écht niet missen als je gaat wonen en werken in Ierland?

We hebben al een blog geschreven over Dublin en Cork. Voor we ons wat meer buiten de stadsmuren begeven, is er nog 1 stad die we even kort in het zonnetje willen zetten:

Galway

Galway is een stad die zich, net als Dublin en Cork, aan de kust bevindt, dit keer in het westen. De stad zelf heeft zo’n 80.000 inwoners, maar de hele county heeft bij elkaar ruim 250.000 inwoners. In de county bevindt zich ook de plaats met de langste plaatsnaam van Ierland: Muckanaghederdauhaulia (de naam in het Iers is trouwens Muiceanach idir Dhá Sháile). Probeer dat maar eens uit te spreken (het liefst in het bijzijn van een Ier)!

Wil je op een plek zijn die echt Iers is, dan is Galway een zeer goede keuze. Het wordt ook wel het culturele hart van Ierland genoemd, omdat de Ierse taal, muziek en tradities hier sterk vertegenwoordigd zijn. Een uitstekend voorbeeld hiervan is Quay Street, een beroemde straat in het oude deel van de stad. Of je nu op zoek bent naar een leuk dagje shoppen of een avond uitgaan, beiden kun je fantastisch doen in deze iconische straat! 

Natuur & cultuur

The Ring of Kerry

Iets wat we natuurlijk zeker niet mogen vergeten als we het hebben over Ierland, is de Ring of Kerry. Dit is een route met talloze bezienswaardigheden, gesitueerd in het zuidwesten van Ierland. De route is maar liefst 179 kilometer lang, en er is meer te zien dan we op kunnen noemen, maar je moet dan denken aan kastelen en forten, prachtige uitzichten, een waterval, en verscheidene schitterende religieuze gebouwen. Naast de officiële route is er ook nog een speciale route voor wandelaars, en een fietsroute. Beiden volgen de officiële route in grote mate, met slechts een paar kleine afwijkingen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je veel mist als je liever een van die twee routes kiest.

The Cliffs of Moher

The Cliffs of Moher laten goed zien hoe ruig Ierland er uit kan zien als je de moderne gemakken van de stad even achter je laat. Tijdens een bezoek aan de westkust van Ierland krijg je van alles en nog wat te zien; de Galway Bay, de Aran Islands, de Maum Turk Mountains en natuurlijk de kliffen zelf! Ondanks het feit dat er elk jaar zo’n miljoen mensen afkomen op dit prachtige stukje natuur, is het toch niet moeilijk om je hier te verliezen in de natuurpracht.

Aran Islands

Ook de net genoemde Aran Islands zijn absoluut een bezoek waardig in Ierland, zeker als je nieuwsgierig bent naar hoe de Ieren vroeger leefden. Geen zorgen, je zult hier niet met paard en wagen over het eiland moeten, maar de lokale bevolking hecht wel veel waarde aan een wat meer traditionele manier van leven. 

Croke Park

De volgende bezienswaardigheid hadden we ook bij Dublin kunnen vermelden in onze blog, maar dat hebben we niet gedaan omdat het een echt stukje Ierse cultuur is. Lukt het je om een kaartje te bemachtigen voor het Croke Park, dan kun je genieten van twee sporten die je op het Europese vasteland niet snel zult tegenkomen: hurling en Gaelic football. Hurling is een van de oudste sporten, en ook een van de snelste. Dit is een sport waarbij altijd wat gebeurt, en waarbij de teams de fysieke confrontatie bepaald niet schuwen. Gaelic football lijkt op het eerste gezicht een beetje op voetbal, maar is een sport waarbij een bal zowel met de voeten of handen meegenomen mag worden (alhoewel er wel bepaalde restricties zijn). Bij beide sporten is het de bedoeling dat er gescoord wordt aan de andere kant van het veld, waarbij je 3 punten verdient wanneer je de bal onder de lat weet te krijgen, en 1 als je hem over de lat weet te werken.

Kort gezegd, houd je van sport en wil je eens wat anders zien dan voetbal of tennis, dan zou dit nog wel eens een nieuwe passie kunnen worden!

Tot slot

We hopen dat we via deze blog hebben kunnen illustreren hoe divers Ierland is! Of je nu een stadsmens bent of meer van de natuur, Ierland heeft voor iedereen wat te bieden, maar de beste manier om daarachter te komen is natuurlijk door te gaan werken in het buitenland. Neem eens een kijkje tussen onze vacatures in Ierland, en wie weet maak je dit en nog veel meer binnenkort allemaal zelf mee!