Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Dublin: mijn stage bij Careertrotter

W1siziisijiwmtgvmdivmjgvmtcvmdqvmjavnjqxl2nhcmvlcnryb3r0zxigbmvkzxjsyw5kcy5kuecixsxbinailcj0ahvtyiisijgwmhg2ntbcdtawm2mixv0

Mijn stage bij Careertrotter

Toen ik voor het eerst aankwam in Dublin, wist ik natuurlijk nog niet hoe mijn tijd bij Careertrotter er uit ging zien. Tuurlijk, ik had de vacature goed doorgenomen, dus ik wist wel een beetje wat er van me verwacht werd, maar zoals dat meestal gaat is de daadwerkelijke ervaring altijd anders dan je verwachtingen!

Om de hele verhuizing wat makkelijker te laten gaan, was ik al de vrijdag van tevoren aangekomen in Dublin. Zo kon ik kennis maken met mijn huisbaas, en alvast kijken hoe je het beste naar het kantoor kon gaan. En ook niet onbelangrijk, alvast een beetje wennen aan deze nieuwe stad. Ik was voor die dag nog nooit in Dublin geweest, dus ik wist niet goed wat ik zou aantreffen zodra ik eenmaal uit het vliegtuig stapte. 

En toen was het zover. Met twee volle koffers liep ik het vliegveld uit, geflankeerd door mijn vader, en meteen viel me op hoe vriendelijk en behulpzaam iedereen was in Dublin. Er reden overal bussen af en aan, en ik had geen idee waar ik naartoe moest. Al vlug werden we de juiste kant op gedirigeerd, en ook in de bus lachte de chauffeur ons toe en vroeg waar we naartoe moesten. Op de straatnaam na wisten we zelf ook niet helemaal waar dat was, maar de goedlachse chauffeur zei dat we in konden stappen, en hij zou wel laten weten waar we eruit moesten. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal uit de bus, waren we al gauw opnieuw de weg kwijt in Dublin (mijn telefoon had er die dag even geen zin in, maar Google Maps of een variant daarop is in dit geval niet onhandig). Ook deze keer was er weer een vriendelijke Ier die ons precies vertelde waar we moesten zijn.

En zo ging het door. In die paar eerste dagen heb ik meer gelopen dan de gemiddelde marathonloper (en meteen ook een fiets gekocht, ik kom toch uit Nederland), en zo een beetje een idee opgedaan van het alledaagse leven in Dublin. Eerlijk gezegd voelde het op dat moment nog meer als vakantie in Dublin, want we gingen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, en aten elke avond in een ander restaurant.

Maar toen was het toch opeens maandag. Mijn vader was de dag van tevoren terug naar Nederland gevlogen, dus nu moest ik het toch allemaal zelf gaan doen in Dublin. Vanzelfsprekend kwam ik wat te vroeg aan bij het kantoor. De deur zwaaide open en daar was Herbert, de CEO van Careertrotter. Toen ging het allemaal vlug. Voor ik het wist stond ik in het modern ogende kantoor, waar het een drukte van belang was met allemaal mensen aan de telefoon. Ik verbaasde me meteen over alle verschillende talen die ik hoorde. Ik had Engels verwacht, maar er werd ook Duits, Frans, Spaans en Nederlands gesproken, en een taal waarvan ik later ontdekte dat het Portugees was. Na een tour door het kantoor nam ik plaats achter een vrije PC, en zo begon het allemaal.

Die eerste paar weken gebeurt er zo veel, en je leert elke dag wel weer wat anders. Dat begon voor mij als online marketing stagiair met het maken van een flinke lijst zoekwoorden, zodat ik vacatures van Engels naar Nederlands kon vertalen, en daarbij meteen de juiste zoekwoorden gebruikte. Ook ging ik namens het bedrijf posts maken voor de verschillende social media kanalen van Careertrotter. Naarmate de weken verstreken leerde ik ook over backlinks, metadata, Google Adwords & Analytics, SEO tools en nog veel meer. Op hetzelfde moment zag ik dat de recruitment stagiaires leerden hoe je kandidaten moet vinden en screenen, hoe je referenties na moet trekken en hoe je kandidaten voorbereidt op het sollicitatiegesprek dat ze gaan doen (onder het toeziende oog van de andere Careertrotter recruiters).

In het begin werd ik intensief begeleid, en was ik vooral bezig met het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden. Maar al vlug merkte ik dat ik mijn schema voor de dag zelf mocht gaan invullen, en ging ik op eigen initiatief werken. Dat was het begin van een leuke periode, want alhoewel er altijd wat te doen was, kon ik nu eindelijk een eigen draai geven aan mijn werkzaamheden!

Alles bij elkaar was mijn tijd bij Careertrotter zowel leerzaam als leuk. Het kantoor is niet zo groot, maar daardoor voelt alles veel persoonlijker en is er ook altijd ruimte voor gezelligheid. De koffietargets waren ook een leuk extraatje, en regelmatig uit eten gaan was ook geen straf! Ik ga nu weer terug naar Nederland, maar na mijn studie zou het zomaar kunnen gebeuren dat ik opnieuw ga werken in het buitenland!

Tim, online marketing stagiair bij Careertrotter

Lijkt het jou ook wel wat om stage te lopen bij Careertrotter in Dublin, kijk dan eens bij onze beschikbare stages in online marketing en recruitment! Wil je wat meer weten, dan kun je ook altijd een e-mail sturen naar herbert@careertrotter.eu, of geef ons een belletje via +353 15 24 24 20.