Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtkvmtcvndgwlziuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Blog

Wat mag je echt niet missen in Ierland? Deel 1

2018-01-22 09:00:00 +0000 by

Schapen in de wei - werken in Ierland

Wat mag je echt niet missen in Ierland? Deel 1

Bij Careertrotter zijn we niet alleen bezig met vacatures, kandidaten en bedrijven. We zorgen er ook voor dat we van alles weten van de landen en steden waar onze kandidaten naartoe willen gaan, zodat we voor de best mogelijke match kunnen zorgen. Daarom leek het ons wel leuk om een blog serie te maken over dingen die je echt niet mag missen als je gaat werken in het buitenland

We beginnen met een land dat al bij het hele Careertrotter team een plekje in het hart heeft veroverd (we werken hier immers allemaal): Ierland!

De steden

De meeste mensen die er nog nooit geweest zijn, denken bij Ierland aan groene weides, Guinness, klavertjes vier en vrolijke volksmuziek. Maar zodra je Ierland bezoekt zul je merken dat de realiteit heel anders is! Je kunt je ook prima vermaken in een van de geweldige internationale steden! 

Dublin

Dublin is niet alleen de hoofdstad van Ierland, het is ook meteen de grootste stad van het land. Ruim 500.000 mensen van allerlei nationaliteiten wonen binnen de stadsgrenzen, en in totaal wonen er in en rondom de stad bijna twee miljoen mensen. 

Ben je van plan hier te gaan wonen en werken, dan mag je zeker het stadscentrum niet overslaan! Hier vind je O’Connel Street en Grafton Street, de twee grootste winkelstraten, en de indrukwekkende Spire, een enorm kunstwerk dat zo hoog is dat je het vanuit bijna elk deel van de stad kunt zien. Je kunt het eigenlijk letterlijk niet missen!

Ben je even klaar met winkelen, dan zijn er bijna 700 officiële pubs waar je even uit kunt rusten, waaronder de befaamde Temple Bar en de Brazen Head, de oudste pub van Dublin (opgericht in 1198). En voor de liefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het Guinness Storehouse of de Jameson Distillery!

Ga je liever aan de wandel in het groen, dan hoef je de stad niet eens te verlaten, want vlakbij het centrum ligt het grootste stadspark van heel Europa: het Phoenix Park. En heb je dit park eenmaal doorkruist, dan kun je nog je groene hart ophalen door de prachtige Botanical Gardens te bezoeken, een plek die er elk seizoen weer helemaal anders uitziet.

Cork

Cork heeft bij lange na niet dezelfde omvang als Dublin, maar is met 125.000 inwoners wel de tweede stad van Ierland. In en rondom de stad wonen er in totaal ongeveer 400.000 mensen bij elkaar. Het ligt in het zuiden van het land, en wordt vaak genoemd vanwege het hebben van een van de grootste natuurlijke havens ter wereld.

De ligging aan de kust heeft nog een voordeel: het is een van de beste plekken om te bezoeken als je houdt van walvis- en dolfijn spotten. Ook is Cork de stad waar de grootste whisky ketel van de wereld staat. Mocht je je afvragen hoeveel liter daar nu ingaat: bijna 150.000! Genoeg om zelfs de meest dorstige cafégangers tevreden te houden.

Er zijn ook veel historische zaken te bezichtigen in Cork, waarbij de grote Jameson Distillery zeker niet vergeten mag worden! Ben je op zoek naar een beetje afwisseling, dan is Cork City Goal een plek die je echt moet bezoeken. Je wordt rondgeleid door deze oude gevangenis, waarbij je er achter komt wat 19de eeuwse gevangenen allemaal moesten doorstaan tijdens hun onvrijwillige bezoek.

Uiteraard kunnen we het niet over Cork hebben zonder het befaamde Blarney Castle te noemen. Dit 600 jaar oude kasteel is ook de thuisplek van de Stone of Blarney, waarvan gezegd wordt dat als je deze steen kust je de “Gift of the Gab” ontvangt. Met deze gave zou je voortaan altijd welbespraakt zijn, en nooit meer hoeven te zoeken naar woorden! Wij worden er in ieder geval sprakeloos van.

De volgende keer...

Binnenkort volgt deel twee van deze blog serie, waarin we verder kijken naar wat Ierland nog meer te bieden heeft. Dan kijken we naar andere mooie steden, maar ook naar wat er buiten de steden allemaal te doen is! 

comments powered by Disqus