Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Wanneer moet je een andere baan overwegen?

De volgende carrièrestap - werken in het buitenland

Wanneer moet je een andere baan overwegen?

Klinkt dit bekend: je bent constant gestrest, je hebt geen motivatie en elke ochtend heb je er moeite mee om op te staan om naar je werk te gaan? Dan zou dat een teken aan de wand kunnen zijn dat je misschien eens moet denken aan een andere baan.

Als recruiters spreken we elke dag met met vele kandidaten, en daarom weten we ook dat het maken van zo’n beslissing niet een van de meest makkelijke is. Hoe weet je nu of het echt tijd is voor een nieuwe baan of dat je misschien alleen last hebt van een periode die wat drukker is in je werk of in je leven in het algemeen?

Vandaag gaan we kijken hoe je kunt bepalen welk van deze twee het is, en mocht het nu zo zijn dat het tijd is voor een carrière verandering, dan hebben we altijd wel een paar banen in het buitenland waar je naar kunt kijken!

Heb je last van de volgende “symptomen”, bel ons dan eens op voor een praatje; praten kost immers niks!

Constant gestresst zijn

Als je altijd alleen maar gestrest bent en alleen maar aan je werk kan denken, dan kan het tijd zijn om eens na te gaan denken over een nieuwe baan. Het is normaal om af en toe wat stress te ervaren, ook als je gaat werken in het buitenland, maar als je eigenlijk constant stress ervaart dan is dat een teken aan de wand. Niet alleen is dit erg vermoeiend, maar het heeft ook een negatieve impact op je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Geen enthousiasme

Na een tijdje kan elke baan wel een beetje saai lijken, maar er zit een verschil tussen af en toe geen zin hebben en elke dag weer met tegenzin naar je werk te moeten sjokken. Op het moment dat niks op het werk je nog kan opfleuren, is het misschien toch tijd om eens een babbeltje met ons te maken. Zoals ze in het Engels zeggen: “Do what you love and you’ll never work a day in your life”.

Geen werk/privé balans meer

Of je tevreden bent met je baan of niet, de juiste werk/privé balans vinden is nooit gemakkelijk. Maar als je het idee krijgt dat het enige dat je elke dag ziet de 4 muren van je kantoor zijn, en dat er geen tijd meer overblijft om te ontspannen of om op bezoek te gaan bij familie of vrienden, dan is het misschien een goed idee om nog even na te denken of je wel op je plek bent. Praat erover met je werkgever, of bel ons eens op!

Geen uitdaging

Wij geloven sterk dat een baan zonder enige uitdaging uiteindelijk ook niks is. Zonder een uitdaging is er niks om voor te vechten, en is er ook niet echt iets te bereiken. Het geeft immers toch een geweldig gevoel als je hard gewerkt hebt, en vervolgens je doel weet te bereiken? Hoe uitdagender de baan is, hoe meer voldoening het geeft als je weet te slagen! Dus als elke dag een exacte kopie lijkt van de vorige, dan wordt het misschien tijd om je horizon te gaan verruimen!

Conclusie: geeft jouw baan je constant stress, is het enthousiasme voor het werk verdwenen, is de balans tussen werk en privé zoek en is er geen uitdaging meer in je baan? Dan is het misschien tijd voor een carrièreswitch! 

Wij weten ook dat je soms gewoon door een wat moeilijkere periode in je carrière heen kunt gaan, dus het is dan ook absoluut niet onze bedoeling om iedereen te overtuigen zijn baan meteen op te geven zodra het even tegen lijkt te zitten. Wij willen je alleen een idee geven wanneer je een carrièreswitch eventueel moet overwegen. 

Een telefoontje naar ons kan je misschien helpen. Op zijn minst kunnen we je vertellen welke vacatures in het buitenland we op dit moment beschikbaar hebben, en daarnaast hebben we ook altijd advies klaarliggen als je je wat meer wilt verdiepen in het sollicitatieproces in het buitenland. Voor vacatures in Nederland kan je hier terecht of bij vacaturebanken.