Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Hoe nuttig is een sollicitatiebrief?

Sollicitatiebrief schrijven - werken in het buitenland

Hoe nuttig is een sollicitatiebrief?

De sollicitatiebrief heeft altijd een grote rol gespeeld wanneer je op zoek was naar een baan, of je nu wilde werken in het buitenland of in eigen land. Lange tijd werd mensen die op zoek waren naar een baan verteld dat dit een essentieel onderdeel was van het sollicitatieproces. Immers, met de sollicitatiebrief kun je een sterke eerste indruk maken, je vaardigheden highlighten en jezelf meteen even voorstellen.

Ik heb zelf ook altijd de moeite genomen om een sollicitatiebrief te schrijven. En als hij eenmaal af was, dan moest hij nog eens goed doorgenomen worden, en nog eens, etc... de sollicitatiebrief MOEST perfect zijn voor hij verstuurd werd. Maar gelukkig is dat nu iets uit het verleden!

We zullen even uitleggen waarom. Als een recruitment bureau zien we bij Careertrotter elke week honderden internationale cv’s voorbijkomen. Daar doorheen komen is sowieso al een uitdaging, maar denk je eens in hoeveel tijd het zou kosten als we ook nog eens voor elke cv een sollicitatiebrief moesten lezen. Daarom kunnen wij je vertellen dat een sollicitatiebrief schrijven voor een recruitment bureau tijdverspilling is (wanneer je direct met een bedrijf in contact staat is dat een ander verhaal). 

Bij een agency werken we als volgt: we kijken direct naar je cv en de vacature die onze klant ons gestuurd heeft om te controleren of je de vaardigheden hebt die nodig zijn om de desbetreffende vacature te vervullen. Zo besparen we een hoop tijd en kunnen we meteen zien of we een match kunnen vinden!

En nu we het toch over sollicitatiebrieven hebben: iets wat ook nog steeds veel gebeurd is dat kandidaten overal dezelfde algemene sollicitatiebrief naar sturen. Door te algemeen te zijn kan het lijken alsof je geen interesse hebt in een specifieke vacature, en dat komt je eerste indruk niet ten goede!

Kort samengevat: denk jij er aan om te reageren op een van onze vacatures in het buitenland? Schrijf dan geen sollicitatiebrief, maar steek liever wat extra aandacht in je cv!