Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtkvmtcvndgwlziuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Blog

Links rijden: waar moet ik op letten?

2017-12-28 09:00:00 +0000 by

W1siziisijiwmtcvmtivmjkvmtcvmjivmtivndivc3ryzwv0lxnpz24tnjyzmzy2xze5mjauanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci2mdb4ndawxhuwmdnlil1d

Links rijden: waar moet ik op letten?

Als je wilt werken in het buitenland komen er allerlei dingen op je af. Een andere cultuur, nieuwe mensen, vreemd voedsel en nog veel meer. Maar in sommige landen gaan ze nog wat verder; daar moet je opeens aan de linkerkant van de weg rijden! Waar moet je nu allemaal op letten als je verhuist naar bijvoorbeeld Ierland of het Verenigd Koninkrijk? Hier een aantal tips van Careertrotter!

Doe rustig aan

Neem in het begin even overal je tijd voor. Neem de omstandigheden goed in je op, rijd niet te snel en laat je niet gek maken door toeterende medeweggebruikers. Tenzij ze toeteren omdat je aan de verkeerde kant van de weg rijdt natuurlijk! Vergeet ook de “kleine” dingetjes niet, zoals linksom over een rotonde rijden. Mocht je het nog niet aandurven om meteen met een auto de weg op te gaan, pak dan eerst eens de fiets. Dan gaat het allemaal net wat minder snel! Denk er wel aan dat niet alle steden in het buitenland zo fietsvriendelijk zullen zijn als je gewend bent van Nederland. 

De locals

Een makkelijke manier om te wennen aan rijden aan de linkerzijde van de weg is door de lokale bewoners te volgen. Zij weten immers hoe het werkt! Denk er natuurlijk wel aan dat je ook nog op de weg en je omgeving let.

Een “linkse auto” of “rechtse auto”?

Vooral wanneer je net gaat werken in het buitenland kan het een idee zijn om eerst een linksrijdende auto te huren. Op die manier voelt het rijden allemaal net wat natuurlijker aan en zul je er ook vlugger aan wennen. Dit geldt overigens niet voor iedereen, sommige mensen oefenen eerst liever met hun eigen auto, omdat ze dan niet zo hoeven na te denken over het schakelen met hun andere hand.

Een automaat

Of je nu een links rijdende auto of rechts rijdende auto gebruikt, een automaat is sowieso een stuk eenvoudiger in het gebruik, maar in het bijzonder wanneer je voor het eerst links gaat rijden. Je hoeft je niet te focussen op de versnellingspook die nu ook nog eens aan de andere kant zit, en kan in plaats daarvan echt even letten op de weg en kijken hoe het er nu allemaal aan toe gaat.

Volg de pijlen

Zeker in Ierland, en dan vooral in de grotere steden, staan er vaak duidelijke pijlen op de weg en is er goed zichtbare bewegwijzering aanwezig. Als je deze volgt, komt het meestal vanzelf wel goed. Dit is overdag natuurlijk wel makkelijker om te zien dan ‘s nachts of in de spits.

Uiteindelijk zal het allemaal wat makkelijker worden, zeker als je de omgeving een beetje beter leert kennen en een paar keer van huis naar werk en terug bent gereden. 

Denk je dat jij links rijden wel aankan? Neem dan eens een kijkje tussen onze vacatures in Ierland en probeer het eens uit!

 
comments powered by Disqus