Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in het buitenland: Kiezen tussen 2 banen

Keuze - werken in het buitenland

2 baanaanbiedingen gekregen, wat nu? 

Gefeliciteerd! Je hebt zo goed je best gedaan met solliciteren dat je nu zelf mag kiezen bij welk bedrijf je het liefst wil gaan werken! Dat is natuurlijk geweldig, en een positie waarin niet veel mensen zich snel zullen bevinden, dus geniet er van en doe even een dansje door de huiskamer!

Zodra je uitgedanst bent, lees dan even verder, want je bent er nog niet helemaal; je moet immers nog gaan kiezen welke van de twee banen het nu gaat worden. Omdat we in de afgelopen jaren dit dilemma al meerdere keren zijn tegengekomen, leek het ons wel leuk om even op een rijtje te zetten waar je wel en niet naar moet kijken bij deze moeilijke keuze.

Kijk niet alleen naar de extra’s

Die korte termijn voordelen zijn allemaal heel leuk als je net begint bij een bedrijf, maar zodra je daar wat langer werkt heb je niks meer aan dat leuke relocatie pakket. Waar je naar moet zoeken zijn voordelen die je carrière op de lange termijn kunnen helpen. Er is niks mis met het ontvangen van een zorg of tandartsverzekering vanuit het bedrijf, maar deze zaken gaan je carrière niet verder helpen.

Familie en vrienden

Je familie en vrienden zijn uiteraard heel belangrijk, en je mag er over het algemeen wel van uit gaan dat ze het beste met je voor hebben. Toch is dit een van die gevallen waar je een beetje aan jezelf moet denken om vooruit te kunnen komen. Als je naasten je niet willen laten gaan omdat ze je te veel gaan missen als je gaat werken in het buitenland, moet je je afvragen of deze reden goed genoeg is om een van de twee banen af te slaan. Welke baan je ook kiest, denk eraan dat alleen jij de baas bent over je carrièrekeuzes! 

Bedrijfsbekendheid

Heb je jezelf altijd al zien werken in een bedrijf zoals Google of Facebook? Stel dat een van de twee bedrijven waar je kunt werken zo’n bedrijf is. Als je uit bent op een vlugge promotie, kun je bedrijven van die grootte beter vermijden, simpelweg omdat deze bedrijven vaak op een wat stabieler punt in hun groei zitten. Als je nu naar een wat kleiner bedrijf gaat dat nog veel groeimogelijkheden heeft, maak je veel meer kans om jezelf te bewijzen door een deel te zijn van deze groei en eraan bij te dragen! Plus, zo krijg je ook veel meer werkervaring.

Conclusie

Als je twijfelt tussen twee banen, denk dan aan onze tips. Kijk niet teveel naar de extra’s, ga niet te veel af op wat anderen willen dat je doet, en ga niet alleen af op de naamsbekendheid van een bedrijf. Kijk naar alles wat voor jou relevant en belangrijk is bij een baan en maak zo je beslissing. Uiteindelijk is er maar 1 persoon die de keuze kan maken en dat ben jij!