Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Verhuizen naar Dublin – De gids voor expats!

Ha'penny Bridge - werken in Dublin

Verhuizen naar Dublin - De gids voor expats!

Recentelijk maakte thejournal.ie, een Ierse nieuwssite, bekend dat het aantal mensen dat een baan in Dublin afwees, verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat business booming is in Dublin, waardoor de woonruimte die beschikbaar komt vaak vlug weer bezet is. 

Kortom, de vraag naar zowel koop- als huurwoningen in Dublin is hoger dan ooit, waardoor werkzoekenden soms moeite hebben om een eigen plekje te vinden in de Ierse hoofdstad.  
Misschien hebben wij geen directe oplossing, maar wat we wel kunnen doen is proberen je een handje te helpen. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven die de moeite waard zijn om te bekijken! Veel van onze meertalige kandidaten hebben deze richtlijnen ook gevolgd, en zijn uiteindelijk alsnog verhuisd naar Ierland, waardoor ze hun droom om te wonen en werken in Dublin in vervulling zagen gaan.

Zoek buiten de gebaande paden 

Iedereen die wilt werken in Dublin heeft websites zoals Daft en MyHome waarschijnlijk al vele malen bezocht. En dat is prima, deze sites hebben een groot woningaanbod, maar juist vanwege hun bekendheid zijn er ook veel andere kapers op de kust. Als je wilt verhuizen naar Dublin, loont het zich daarom vaak om de gebaande paden te verlaten, en te zoeken op andere sites of zelfs groepen op social media. Een aantal voorbeelden: 

  • Airbnb 
  • Homestay 
  • Facebook Groups 
  • Eazy Dublin
 Je kunt je zoektocht ook in kleinere stukjes opbreken. Probeer eerst tijdelijke woonruimte te regelen, voordat je een definitieve plek om te wonen en werken in Dublin regelt. Voorbeelden zijn: 

  • Een jeugdherberg 
  • Het delen van een huis 
  • Het huren van een kamer 
Het is vaak vele malen makkelijker om woonruimte te vinden als je al hier in Dublin bent, omdat je dan zelf een woning kunt gaan bekijken en ook persoonlijk contact kunt maken met de verhuurders. 

Wees creatief 

Bij je zoektocht naar een woning in Dublin is het zinvol om de stad op te splitsen. Het zuiden van de stad (grofweg alles onder de rivier de Liffy)  is namelijk over het algemeen duurder om in te huren dan het noorden. Daarnaast kun je ook overwegen ietsje verder van het centrum van Dublin af te wonen, in de buitenwijken (zoals Lucan en Leixlip). Alhoewel je wat verder naar je werk moet reizen, is wonen hier een stuk goedkoper, en er is ook meer woonruimte beschikbaar.

Persoonlijk ontmoeten 

Iedereen kent wel een verhaal van iemand die opgelicht is terwijl hij een woning in het buitenland probeerde te huren, en daardoor veel geld verloor. Dit kun je gelukkig makkelijk voorkomen als je gaat werken in Dublin. Wat je ook doet, betaal mensen NOOIT online. Zorg er altijd voor dat je persoonlijk contact hebt met de verhuurder voor je gaat verhuizen naar Dublin. Meerdere van onze kandidaten zijn hier de afgelopen jaren ingetuind. Betaal niets totdat je je potentiële landlord hebt ontmoet! 

Voorbereiding is alles 

Jezelf goed voorbereiden is de sleutel tot succes. Zorg daarom altijd voor het volgende als je wilt verhuizen naar Dublin: 

Geld

Iets wat we willen meegeven aan iedereen die wilt wonen en werken in Dublin is dit: zorg ervoor dat je minimaal €2000 aan spaargeld hebt voor je hierheen verhuist. Dublin is een dure stad om in te wonen en werken, en de huur zal alleen maar blijven stijgen. Omdat een woning nooit lang op de markt staat, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je voldoende geld hebt om de huur van de eerste maand plus borg te betalen zodra een woning vrijkomt. Landlords zullen personen die dit meteen klaar hebben staan sneller kiezen dan mensen die dit niet hebben. 

Referenties

Tot slot is het handig om, indien mogelijk, een referentie te krijgen van je huidige of toekomstige werkgever als je wilt wonen en werken in Dublin. Niet alleen ziet dit er goed uit op je aanvraag, maar het geeft ook aan dat je geen flight risk bent!
  
Dit waren onze top tips voor iedereen die wilt verhuizen naar Dublin. Heb je nog geen werk, maar ben jij wel op zoek naar een baan in Dublin, dan kun je ons altijd bellen via +353 15 24 24 20