Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Duitsland – 3 redenen waarom!

Bezienswaardigheden Duitsland - werken in Duitsland

Werken in Duitsland - 3 redenen waarom!

Als een internationaal recruitment bureau heeft Careertrotter vele vacatures in het buitenland! Van vacatures in Ierland tot vacatures in Polen, tot vacatures in Spanje, Portugal en Malta. Welk land ook je voorkeur heeft, Careertrotter helpt je graag verder!  
In de laatste paar weken hebben we meerdere nieuwe vacatures in Duitsland gekregen. Velen denken niet meteen aan Duitsland wanneer ze een poosje willen gaan werken in het buitenland. Daarom hier 3 redenen waarom je wonen en werken in Duitsland toch eens een kans zou moeten geven! 

De bedrijfscultuur is het beste te vergelijken met die van Nederland 

Werken in Duitsland zal nog steeds een aanpassing voor je zijn, want ieder land is nou eenmaal anders. Echter, wat we wel merken is dat de recruitment cultuur te vergelijken is met die van Nederland. Bedrijven kijken meer naar potentieel en minder naar ervaring. Verder is werken in Duitsland qua salaris vergelijkbaar met Nederland. Papierwerk wordt geregeld voor je begint, wat in landen zoals Portugal of Spanje pas kan gebeuren wanneer je al bent begonnen. Alles bij elkaar genomen is de bedrijfscultuur daarom het best te vergelijken met die van Nederland. 

Werken in Duitsland: weg van huis en toch dichtbij 

Als een recruitment bureau zijn we gevestigd in Dublin en wanneer ik naar huis wil zijn er 2 mogelijkheden. Of weken van tevoren een vlucht te boeken, of 24 uur reizen en met veerboten naar Nederland komen. Nu is Duitsland groot en werk je bijvoorbeeld in Berlijn, dan is Nederland niet direct om de hoek, maar toch zijn er meer mogelijkheden om vaker familieleden te zien. Je kunt spontaner zijn en de trein pakken om naar Nederland te gaan, voor familie en vrienden is het makkelijker om even in de auto te springen om langs te komen en zeker als je werkt in Frankfurt of Dortmund is een weekendje Nederland zo te doen. Met andere woorden: wil je werken in het buitenland maar af en toe toch nog even familie en vrienden zien, dan is werken in Duitsland de oplossing! 

Werken in Duitsland is werken in de sterkste economie 

Onze klanten in Ierland zitten voornamelijk daar vanwege het internationale talent dat er beschikbaar is, en natuurlijk ook vanwege de Engelse taal. Daarnaast heeft het een ideale ligging voor Amerikaanse multinationals, omdat het mooi tussen Amerika en Europa ligt. Zoeken onze klanten kostenbesparingen, dan gaan ze naar Polen of Portugal. Onze klanten in Duitsland daarentegen zijn vaak Duitse bedrijven die gegroeid zijn in Duitsland en nu Europa veroveren. Ze hebben een sterk klantenbestand in Duitsland opgebouwd en gaan nu dit succes verder uitbreiden naar Europa. Verder is Duits een enorm belangrijke taal in Europa. Weet je dit tot een zakelijk niveau te krijgen dan ben je zowel in Duitsland als in Nederland onmisbaar! 

Dus wil je werken in Duitsland? Kijk dan eens naar onze vacatures in Duitsland