Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Waarom werken voor een start-up?

Werken op een laptop - werken in het buitenland

7 voordelen van werken voor een start-up in het buitenland 

Werken in het buitenland én voor een start-up? Dat is een kans die je niet moet laten schieten! In dit artikel laten we zien wat de 7 voordelen zijn van werken voor een start-up en wat het zoal voor je internationale carrière kan betekenen. 

1. Meer verantwoordelijkheid & diversiteit 

Bij start-ups is de rolverdeling binnen het bedrijf minder duidelijk dan bij grote bedrijven, waardoor je al snel steeds meer verantwoordelijkheden krijgt. Aan het begin is dit misschien spannend, maar op hetzelfde moment is het een geweldige kans om te laten zien wat je te bieden hebt EN om jezelf te overtuigen dat je het kan! En het staat natuurlijk hartstikke goed op je cv. Sowieso, elke dag hetzelfde doen kan al snel saai worden; bij een start-up werk je altijd mee aan allerlei verschillende projecten en hoef je je dus in principe nooit te vervelen.

2. Erkenning

Als je in een start-up werkt kom je terecht in een kleiner team, wat zowel voor- als nadelen heeft. Het grootste voordeel is dat je meer erkenning zult krijgen voor je werk. En wie houdt er nou niet van waardering? Daarnaast is een klein team vaker ook gezelliger! 

3. Werkomgeving

Internationale werkzoekenden zijn vaak op zoek naar een kleiner, hecht team. Zo leer je je collega’s veel sneller kennen. Als je van iedereen de sterke en zwakke punten kent, zal je veel beter met ze kunnen samenwerken. Team work is the dream work! 

4. Groei 

Als je voor een start-up gaat werken kan je dat vette salaris wel vergeten, maar er is wel heel veel ruimte om te groeien binnen een start-up bedrijf. Naast een mooi salaris kan je werkgever je ook dingen bieden zoals promoties, de mogelijkheid om in het bedrijf te investeren of aandelen te kopen. De groei die je binnen een start-up doormaakt staat ontzettend goed op je cv waardoor je hierna een aantrekkelijke kandidaat zal zijn voor andere werkgevers. Het is dus een echte investering. 

5. Een stap in de goede richting 

Bij een start-up krijg je elke dag weer andere taken en weet je dus nooit wat je van een dag kan verwachten. Alles ligt open, maar een ding is zeker: de werkervaring die je hier opdoet is allesbehalve nutteloos! 

6. Een stem 

Als je voor grote internationale bedrijven als Google of Facebook werkt is het een stuk moeilijker om je te laten horen dan in een klein bedrijf. In start-ups heeft iedereen inspraak en worden beslissingen vaak gemeenschappelijk genomen. Heb je in je vorige baan verschillende goede ideeën laten lopen omdat je je niet verstaanbaar kon maken? Dan is een start-up misschien wel wat voor jou. 

7. De algemene ervaring 

Zoals je ziet heeft werken in het buitenland bij een start-up dus heel wat voordelen. Je zult af en toe voor de leeuwen gegooid worden en de begeleiding is misschien wat minder gereguleerd dan bij grote, internationale bedrijven, maar daar staat tegenover dat je op zowel professioneel als persoonlijk niveau enorm veel ontwikkeling zult doormaken. En op de arbeidsmarkt is dat het allerbelangrijkste! 

Wil je zien welke start-up bedrijven in het buitenland Careertrotter in de aanbieding heeft? Schrijf je vandaag nog in of bel ons op via +353 15 24 24 20