Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Rare sollicitatievragen ontcijferen: dit moet je weten

Gek gezicht - werken in het buitenland

In onze Top Tips hebben we je al bergen met informatie gegeven die je kunnen helpen bij het voorbereiden van sollicitatievragen om die toffe baan in het buitenland te scoren.

Maar een van onze kandidaten zei onlangs dat we ook eens een blog moesten wijden aan de rare, irrelevante, “waar kwam die ineens vandaan” sollicitatievragen. Zo werd de kandidaat in kwestie gevraagd naar haar favoriete toetje – en dit leidde tot heel wat verbazing bij ons op kantoor. 

Hoewel deze sollicitatievragen voor kandidaten misschien grappig lijken, hebben ze zich hier niet op voorbereid waardoor het moeilijk is om een sterk antwoord te geven. Geloof ons: ook achter deze gekkigheid zit een strategie.

  • Ze willen het ijs breken:

Bij sommige sollicitatiegesprekken is dit gewoon een manier om het ijs te breken en een ontspannen sfeer te creëren. Het zou de kandidaat zich meer op zijn/haar gemak laten voelen en zenuwen wegnemen.

  • Ze willen je leren kennen:

Voor andere bedrijven is het meer een manier om je te leren kennen. Door gekke, persoonlijke sollicitatievragen te stellen proberen ze meer over je te weten te komen. Ze willen er immers ook achter gekomen of je wel bij de rest van het bedrijf zal passen. Door gekke vragen te stellen testen ze je humor en persoonlijkheid.

  • Ze willen je testen:

En dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen die het vooral doen om je te testen. Om te zien hoe snel je met een origineel antwoord kan komen in een onverwachte situatie. Werk je goed onder druk of hoor je bij de “ehhhhm ik weet het niet” groep?

Bij Careertrotter zijn we voor de lol om tafel gaan zitten om zelf eens antwoord te geven op de gekke vragen die onze kandidaten gesteld worden.

Dit is onze top 7 gekke sollicitatievragen met antwoorden van ons net zo gekke team.

En nu weet je ook meteen hoe we bij Careertrotter in elkaar zitten! Wat zou jij antwoorden?