Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtkvmtcvndgwlziuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Blog

Werken in het buitenland; ‘Waarom je niet naar je ouders moet luisteren

2017-01-20 16:00:00 +0000 by Herbert Croezen

W1siziisijiwmtcvmdevmjavmtyvntyvntgvntc5l2xhenktmtq1odq0m18xmjgwlnbuzyjdlfsiccisinrodw1iiiwinjawedqwmfx1mdazzsjdxq

Als een recruiter, die zich richt op vacatures in het buitenland, moet ik aanraden dat dit één van de weinige keren is dat je niet naar je ouders moet luisteren en alleen naar ervaringsdeskundigen.

Waarom? Ouders hebben ervaring met volwassen worden, kinderen krijgen, huis kopen, etc. De ideale mensen om vragen over deze zaken te stellen. Maar hebben ze ervaring met werken in het buitenland, kennen ze de lokale markt en de recruitmentcultuur, etc.? Weten ze hoe groot de vraag is naar talenkennis in het buitenland en specifieke vakkennis? Hebben ze deze kennis of ervaring niet, dan zijn ze niet de beste personen om je advies te geven. Werken in het buitenland is anders dan werken in Nederland. De recruitmentcultuur is anders, zo is bijvoorbeeld een hbo-opleiding zonder ervaring niet veel waard wanneer je wilt werken in Ierland, en je zult dus misschien lager moeten instappen om ervaring op te doen. Je groeit wel 2 keer sneller door dan bij een baan in Nederland. Zo hadden we onlangs een kandidaat die een aanbod had gekregen voor een vacature in Ierland waarop de kandidaat zei “Ik wil dit met mijn ouders bespreken”. De volgende dag kregen we te horen dat de kandidaat de baan afwees omdat de ouders zeiden dat hij beter kon krijgen. De ouders hadden geen kennis van de markt en 2 maanden later belde dezelfde kandidaat op om te vragen of de baan nog beschikbaar was. In Nederland had hij geen werk weten te vinden. Er was een groot aanbod van kandidaten in Nederland en qua ervaring was de kandidaat erg junior. Hij had besloten om tegen het advies van zijn ouders in te gaan en toch de stap te gaan maken om te werken in het buitenland. Helaas voor hem was de vacature gevuld.

Dit gebeurt ieder jaar weer, daarom dit advies; luister naar je ouders advies, maar ga je werken in het buitenland denk eerst heel goed na wie daarvoor je beste adviseur kan zijn. Heb je vragen over Nederlandstalige vacatures in het buitenland en hoe het jouw carrière kan helpen, neem gerust contact op met de Careertrotter recruiters! We helpen je graag verder, dus bel:  +353 15 24 24 20.

comments powered by Disqus