Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Wat zijn de voordelen van meertaligheid op je CV?

W1siziisijiwmtyvmtivmtkvmtivmjmvntkvodk2l3dlbgnvbwutotc2mjc3xzk2mf83mjagkdeplmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

In de laatste 50 jaar is er op de arbeidsmarkt heel wat veranderd. Zo hadden meertalige werkzoekenden vroeger niet per se een opleiding nodig, omdat bedrijven nieuwe werknemers graag zelf leerden wat ze moesten weten voor hun nieuwe werk.

Tegenwoordig is dat anders – de arbeidsmarkt is competitiever dan ooit. Werkgevers zoeken naar de allerbeste kandidaat: iemand die ze niet meer hoeven te trainen, met de meeste kwalificaties, ervaring etc.

Daarom moeten meertalige werkzoekenden vandaag de dag competitief zijn om die ene droombaan binnen te slepen.

Aan welke vaardigheid heb je nou echt wat?

Het spreken van een tweede taal.

Maar waarom dan?


  • Werkgevers zijn geïnteresseerd in meertalige sprekers:

Als je meertalig bent betekent dat dat jij je werkgever kan helpen bij het aanspreken (en binnenhalen) van potentiële partners/klanten op een nieuwe markt. Daarom zijn recruiters dol op meertalige kandidaten!

  • Je kunt multitasken:

Heb jij ook weleens het gevoel dat je 8 armen nodig hebt om al je werk gedaan te krijgen?

Als je twee talen spreekt, zijn je hersenen gewend om te schakelen – waardoor ze zich gemakkelijker aanpassen en getraind zijn in het uitvoeren van meerdere taken tegelijkertijd. Meertaligen staan bekend om hun multitasking skills, en daar kunnen werkgevers niet genoeg van hebben.

  • Je gebruikt een groter deel van je hersenen

Als je meertalig bent gebruik je een groter deel van je hersenen. Volgens onderzoek leidt een toename in cognitieve activiteit tot een beter concentratievermogen en probleemoplossend vermogen.

  • Meertaligen zouden creatiever zijn: 

Ben je iemand die een probleem vanuit een ander perspectief kan benaderen? Werkgevers zijn er gek op! Al helemaal in combinatie met je talent voor multitasken en je indrukwekkende probleemoplossende vermogen. Je kunt niet altijd alles letterlijk vertalen, waardoor je vaak gedwongen wordt om alternatieven te bedenken – en dat bevordert je creativiteit. Dit is een vaardigheid waar je in iedere baan wel wat aan hebt!

  • Als je 1 vreemde taal spreekt, is het makkelijker om een tweede te leren:

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je hersenen, nadat je 1 vreemde taal hebt geleerd, zich zo vormen dat het leren van een tweede taal makkelijker zal gaan. Vraag onze drietalige recruiter Celine maar! Als tweetaligheid al een voordeel is, hoeveel voordelen heeft het dan wel niet als je er drie spreekt?

  • Door tweetalig te zijn leer je de wereld beter kennen:

Als meertalig recruitment bureau hebben wij al heel wat kandidaten geholpen naar het buitenland te verhuizen en zo meer van de wereld te zien. Het leven is toch veel te kort om altijd maar op één plek te wonen? Als je een tweede taal spreekt is het een stuk makkelijker om deze grote stap te maken. Ga eropuit!

  • Een verschuiving van macht:

Zoals we al eerder zeiden, lag de markt voorheen vooral in handen van de werkgever. Nu zijn de rollen omgedraaid. Kandidaten kunnen zelf bepalen waar ze willen solliciteren en in welk land ze willen werken. En als je meertalig bent, wordt die macht natuurlijk nog een stukje groter! Al helemaal als je een van de populaire talen spreekt, zoals Nederlands, Duits, Zweeds, Deens, Fins en Noors.

  • Meertaligheid wordt steeds meer een vereiste

Mede dankzij internet, wordt de wereld steeds internationaler. Het zal dus niet lang meer duren voordat het voor werkzoekenden met maar 1 taal lastig wordt om een baan te vinden. Werkgevers zullen steeds meer op zoek gaan naar kandidaten die vloeiend zijn in 2 of meer talen.

Meertaligheid brengt dus heel wat voordelen met zich mee – maak er dus volop gebruik van. Gebruik je taalvaardigheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen en laat ons je daarbij helpen! Schrijf je vandaag nog in bij Careertrotter