Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Top tips voor afgestudeerden die willen werken in het buitenland

W1siziisijiwmtyvmtivmjavmtivmtmvmzmvodawl2dyywr1yxrpb24tmte3nzi1nl85njbfnziwlnbuzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Ga je bijna afstuderen? Kan je niet wachten om de arbeidsmarkt op te gaan, het liefst in het buitenland?

Er is niets leuker dan met je diploma op zak de wijde wereld in te gaan en te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn – en die zijn eindeloos!

Het is een spannende tijd, en daarom is het belangrijk om nu al te beginnen met zoeken naar een baan in het buitenland

Dit is belangrijk omdat je je moet kunnen voorbereiden. Je moet weten in welk land je wilt gaan wonen en werken en hoe duur het er is. Vooral in de eerste maanden kost het veel geld om naar het buitenland te verhuizen; het is dus verstandig om van tevoren te sparen.

Voordat we je onze top tips geven, willen we nog één keer benadrukken hoeveel voordelen wonen en werken in het buitenland heeft. En al helemaal als je net komt kijken op de arbeidsmarkt!

Werken in het buitenland – De voordelen

Ben je net afgestudeerd, dan heeft werken in het buitenland heel wat voordelen:

  • Je wordt zelfstandiger
  • Je leert jezelf aanpassen aan nieuwe culturen en talen – flexibiliteit is een zeer gewilde vaardigheid onder werkgevers
  • Werkgevers hechten veel waarde aan buitenlandervaring op je cv
  • Je leert jezelf beter kennen
  • Je krijgt een nieuw perspectief op het leven
  • Je hebt de kans om nieuwe dingen te ontdekken

Laten we het nu hebben over hoe je die toffe baan in het buitenland kunt vinden!

Je to-do-lijst

  • Houd je cv relevant – Zorg dat je cv relevant, simpel en overzichtelijk is – en lieg nooit! Bedrijven begrijpen dat je pas net begint en dus niet zoveel werkervaring hebt; ze zijn vooral op zoek naar je potentie. Vertel over relevante vakken die je tijdens je studie hebt gevolgd en bijbaantjes die je hebt gehad. Alles telt mee!
  • Wees realistisch – Als je gaat werken in het buitenland speelt geld natuurlijk een belangrijke rol, maar sommige afgestudeerden hebben te hoge verwachtingen bij een starterssalaris. Uiteindelijk zal je er echt wel komen, maar verwacht niet meteen een ton per jaar te verdienen. Wees realistisch wanneer je gevraagd wordt naar je salarisverwachtingen.
  • Doe onderzoek – Waar wil je werken in het buitenland? Hoe duur is het leven daar? Welke bedrijven zijn er? Wat voor een baan zoek je? Praat erover met je Careertrotter recruiter. We doen niets liever dan onze persoonlijke ervaringen delen om jou te helpen bij je voorbereiding!
  • Ga voor je afstuderen al in gesprek met recruiters; Je zal niet meteen een baan krijgen maar zo heb je in ieder geval een voorsprong op de rest. Wij kunnen je helpen bij het vinden van een baan in het buitenland – neem vandaag nog contact met ons op!

Lees onze andere blogs voor meer informatie over wonen & werken in het buitenland.