Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

De beste tips voor een succesvol LinkedIn profiel!

W1siziisijiwmtyvmtivmtkvmtevndmvndavmtm2l2xpbmtlzglultqwmdg1mf85njbfnziwlnbuzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Met de opkomst van LinkedIn is iedereen elkaars concurrentie – het laat zien wat mensen wel niet bereid zijn om te doen voor die toffe baan bij een te gekke werkgever. Er zijn al tig artikelen geschreven over hoe je LinkedIn pagina eruit zou moeten zien, en als recruiter kan ik daar nog wel het een en ander aan toevoegen.

Als je dagelijks meer dan 100 LinkedIn-pagina’s bekijkt, weet je op een gegeven moment precies waar je naar op zoek bent. In deze blog lees je de beste tips voor een succesvol LinkedInprofiel en hoe recruiters met behulp van LinkedIn naar talenten speuren!

De beste tips voor een succesvol LinkedIn profiel!

  • LinkedIn profiel foto

Foto, foto, foto! Voeg altijd een goede foto van jezelf toe aan je LinkedIn profiel. Ik heb verschillende profielen gezien met een autoplaatje als profielfoto…maar je bent toch geen Toyota Prius?

Het is belangrijk dat je profiel een gezicht heeft – houd er wel rekening mee dat je foto overeen komt met wat je met je LinkedIn profiel wilt uitstralen. Ben je op zoek naar een baan bij een verzekeringsbedrijf met een streng beleid en kledingvoorschrift? Kies dan geen foto uit waarbij je met een cocktail in je hand op het strand aan het chillen bent. Een foto zegt meer dan 1000 woorden – wat wil je met jouw foto zeggen?

  • Connecties!

Connecties zijn belangrijk; als internationaal recruiter bekijk ik hoe groot je netwerk is op LinkedIn omdat het me laat zien of je goed bent in netwerken – en het is nog beter als je connecties je onderschrijvingen hebben gegeven op relevante vaardigheden. Dit laat zien dat je niet zomaar een connectie met iemand maakt, maar dat ze je ook echt kennen. Bovendien laten onderschrijvingen zien waar volgens anderen je kwaliteiten liggen – en waarom zouden ze daarover liegen?

  • Je titel

Boeken of films kiezen we vaak puur op de titel uit – bij LinkedIn-profielen werkt het net zo. Recruiters weten op basis van je titel of je profiel geschikt is of niet – zorg er dus voor dat deze relevant is. Vergeet ook niet om gebruik te maken van keywords; dan wordt je een stuk makkelijker vindbaar.

Gebruik zoekwoorden in jouw LinkedIn profiel

Als je al weet in welke branche je wilt gaan werken in het buitenland, is het een goed idee om een aantal relevante functieomschrijvingen te bekijken. De zoekwoorden die in deze functieomschrijvingen worden gebruikt kan je ook prima gebruiken op je Linkedin profiel.

Weet je nog niet goed wat je zoekt? Gebruik dan zoekwoorden die laten zien wat je voorgaande werkervaring is, zodat we je kunnen vinden als we op zoek zijn naar iemand met bepaalde vaardigheden.

  • Samenvatting:

De samenvatting op jouw LinkedIn profiel is een uitstekende plek om te laten zien wat je kunt, welke ervaring je hebt en wat je doelen zijn voor de toekomst. Begin met een persoonlijk statement en je hobbies en vertel vervolgens wat voor een werkervaring je hebt. Gebruik je huidige ervaring, maar geef ook aan wat je verwacht van toekomstige functies. Houd het kort en maak het niet te persoonlijk – en vermijd te formeel taalgebruik; dit leest niet echt lekker. De samenvatting is je kans om indruk te maken, maak er gebruik van!

  • Vaardigheden:

Zorg dat de vaardigheden die je selecteert overeen komen met de vaardigheden die je nodig zult hebben voor de branche waarin je wilt werken in het buitenland. Als je vooral in de klantenservice hebt gewerkt, schrijf dan niet op dat je van lezen houdt. Lees een aantal functieomschrijvingen om erachter te komen wat relevant is.

  • Opleiding:

Vergeet niet om je opleidingen op je LinkedIn profiel te zetten! Je hebt er al die jaren hard aan gewerkt, en dat mag best gezien worden. Voor sommige banen wordt een bepaald opleidingsniveau geëist, dus laat vooral zien dat je daarvoor in aanmerking komt.

  • Contactgegevens:

Zorg ervoor dat mensen je kunnen bereiken. Geef je emailadres of telefoonnummers zodat recruiters gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Dat maakt de hele procedure een stuk efficiënter.

  • Ervaring:

Met je ervaring kan je laten zien met welke tools en programma’s je gewerkt hebt – zorg dus dat je de ervaring die jou aantrekkelijk maakt laat zien bij de relevante vacatures. Zo kunnen wij jouw LinkedIn profiel veel makkelijker vinden! Als we zien welke verantwoordelijkheden en dagtaken je in je vorige banen hebt gehad, weten wij precies met welke vacatures we je wel en niet moeten bellen.


Kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een baan in het buitenland? Dat doe ik graag voor je!

Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij Careertrotter & de rest komt vanzelf!