Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Ierland – Dublin vs. Cork

W1siziisijiwmtyvmtivmtkvmtivmzavndqvmtq4l2n2zc5kuecixsxbinailcj0ahvtyiisijgwmhg2ntbcdtawm2mixv0

Omdat we bij Careertrotter zowel vacatures in Dublin als vacatures in Cork in de aanbieding hebben, vragen kandidaten ons vaak wat de verschillen precies zijn. Dublin is de hoofdstad van Ierland en iedereen heeft er wel eens van gehoord. Cork is na Dublin de grootste stad van Ierland, maar niet iedereen weet wat ze zich hier bij moeten voorstellen. Voordat je besluit waar je wilt gaan werken in Ierland, zetten wij het een en ander voor je op een rijtje.

Wellicht past de ene stad beter bij je dan de ander, en daarom raden we je aan om je er eerst eens goed in te verdiepen. In deze blog vergelijken we de twee steden op een aantal belangrijke punten met elkaar.

Laten we beginnen!

Openbaar vervoer:

Zoals je kunt zien is er in Dublin wat meer keus qua openbaar vervoer. Dublin heeft een regelmatige, betrouwbare dienstregeling, maar je moet wel rekening houden met het drukke stadsverkeer.

In Cork zijn er minder verschillende mogelijkheden, maar het openbaar vervoer legt hier wel langere afstanden af, en ze zeggen zelfs dat het hier een stukje betrouwbaarder is.

En dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om te fietsen. Dublin heeft aardig wat fietsverhuurpunten waar je fietsen kan huren voor een aantal uur. Deze verhuurpunten zijn ook aanwezig in Cork. Met dit initiatief probeert de Ierse overheid in het hele land een gezonde, actieve levensstijl te stimuleren.

Natuurlijk kun je ook besluiten om zelf te gaan rijden wanneer je gaat wonen en werken in Ierland

Ben je benieuwd hoeveel het openbaar vervoer in Ierland je ongeveer zal kosten? Bekijk dan onderstaande links:

Eten, drinken & leuke dingen doen:

Uit eten gaan is in Dublin en Cork ongeveer hetzelfde. Beide steden zitten vol met restaurants, afhaalmogelijkheden en supermarkten. Omdat de Ierse samenleving steeds internationaler wordt zal je ook een scala aan buitenlande winkeltjes en restaurants tegen komen – grote kans dat er zelfs een Nederlandse kroeg zit!

Benieuwd naar het prijsverschil in de supermarkten? Deze grafiek laat het zien:

Een eigen huis..

Omdat Dublin de hoofdstad van Ierland is, is daar ook het meeste werk. Als gevolg daarvan is de huur hier ook een stukje duurder vergeleken met Cork. Op zoek naar een goedkopere kamer in Dublin? Dan kan je het beste zoeken in de buitenwijken, zoals Lucan.

Wonen en werken in Cork is een stuk goedkoper – al helemaal in de buitenwijken. Alleen moet je in dat geval wel zorgen dat je een auto hebt, want het openbaar vervoer komt niet overal.

Zoals je ziet heeft elke stad zo zijn voordelen. Heb jij je keuze al gemaakt?

Bel ons op +353 15 24 24 20 als je er nog niet helemaal uit bent – dan laten wij zien welke stad jouw carrière het beste verder kan helpen.

Opmerking: vergeet niet dat de cijfers in dit artikel gebaseerd zijn op gemiddelden. Doe ook altijd van tevoren je eigen onderzoek!   

Sources - numbeo.com