Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Welke skills kan 007 jou leren om een ​​goede recruiter te worden!

W1siziisijiwmtyvmtivmtuvmtivmtkvmjyvnda4lzawny5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijgwmhg2ntbcdtawm2mixv0

Wat hebben recruiters en James Bond met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! In mijn zoektocht naar Careertrotter recruiters hoor ik één ding heel vaak: “Ik heb mensenkennis”. Nou kan ik je vertellen, zelfs na ruim 8 jaar ervaring in recruitment heb ik nog steeds geen mensenkennis, terwijl ik er al zoveel aan een baan geholpen heb. Wil jij graag in recruitment werken? Dan raad ik je aan om deze blog te lezen! Waarom? Hier lees je welke onmisbare vaardigheden James Bond heeft en ook een goede recruiter moet hebben.

Wat is precies een goede recruiter?

 

  • Je tegenstanders uittesten

Hoewel kandidaten en opdrachtgevers natuurlijk niet onze tegenstanders zijn moeten ook recruiters uittesten wat wel en niet werkt bij het screenen van kandidaten voor onze vacatures in het buitenland.

  • Je geeft nooit op

Bij het zoeken van de juiste kandidaat voor een baan in het buitenland is het belangrijk dat je nooit opgeeft. Mijn Careertrotter recruiters blijven net zo lang zoeken totdat ze de perfecte kandidaat hebben gevonden. 

  • Je maakt handig gebruik van verschillende tools

Als recruiter heb je zeker wel verstand van een aantal handige tools nodig. Van allerlei verschillende job boards, tot social media platformen en mobiele applicaties waardoor je onderweg kan werken.

  • Een recruiter is altijd op zoek naar actie

Een goede recruiter is altijd op zoek naar actie. Je moet proactief zijn en weten waar je de juiste mensen kunt vinden. Al helemaal wanneer het aankomt op het vinden van geschikte kandidaten voor een baan in het buitenland. 

  • Altijd positief blijven

 Dit is een belangrijke regel voor recruiters. Soms worden banen afgewezen door kandidaten of zijn opdrachtgevers niet onder de indruk van de CV’s die je ze hebt toegestuurd, maar dat gebeurt nou eenmaal en het is belangrijk om positief te blijven en niet op te geven!

 

Wil je onze volgende recruiter worden? Neem vandaag nog contact met ons op!