Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Wonen en werken in het buitenland – je leert je eigen omgeving weer te waarderen!

werken in het buitenland - nederland

Als Nederlander die is gaan wonen en werken in Ierland wilde ik 13 jaar geleden gewoon even weg uit Nederland. Ik had het wel gezien en vakanties naar bijvoorbeeld Canada en een uitwisseling naar Amerika lieten mij zien hoe mooi de wereld is. Er was veel meer te zien en te ontdekken. Ik wilde gaan werken in het buitenland, de wereld zien.

Na 13 jaar werken in Ierland (ben hier blijven plakken dus mijn ervaring in het buitenland is niet in heel veel landen) ben ik nog steeds van mening dat als je de kans krijgt, je zeker moet gaan wonen en werken in het buitenland, al is het maar voor een jaar.  Eén ding dat werken in het buitenland mij namelijk ook heeft opgeleverd is dat ik Nederland weer ben gaan waarderen.

Voor 21 jaar zag ik mijn omgeving iedere dag en was ik daarop uitgekeken. Wanneer je iets iedere dag of met regelmaat ziet, dan vervalt de schoonheid ervan. Ik hoorde mijn vader vaak zeggen “Moet je kijken hoe mooi dat landschap is”, en ik zag het niet.

Ik ben gaan werken in Ierland en ik herinner mij nog de eerste keer dat ik naar mijn ouders reed van vliegveld Eindhoven met mijn Ierse vriendin. Ze vond Nederland zo plat en na een poosje rijden vroeg ze aan mij “Is dat een zeil dat daar over het land gaat?" en ik realiseerde mij hoe uniek Nederland is dat je wel zeilen voorbij ziet gaan, maar geen boot ziet want zo is het Nederlandse landschap. Of toen we voor het eerst in Arnhem waren (waar ik een half jaar heb gewoond) en ze mij een oud gebouw aanwees dat ze zo mooi vond en dat was mij nooit eerder opgevallen.

Afgelopen weekeinde was ik nog even bij mijn ouders en bezocht ik een goede vriend van mij in Ommen. Ommen is een plaats waar ik vaak doorheen fietste, deze keer viel mij het op hoe mooi de omgeving is en hoe gezellig de winkelstraatjes er zijn. Een omgeving (zeker tussen Ommen en Dalfsen) die het bezoeken waard is.

Daarom ben ik blij dat ik nu woon en werk in Ierland. Het is een schitterend land, maar ik heb zeker weer waardering voor Nederland gevonden. En zeg nou zelf, waar in de wereld vind je nou zo’n typische plaatje als op bovenstaande foto! Dus heb je het even gezien in Nederland, ga werken in het buitenland om de schoonheid van je eigen omgeving weer te waarderen. 

Ook interesse om te gaan wonen en werken in het buitenland? Bekijk dan onze vacatures!