Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtkvmtcvndgwlziuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Blog

Je cv: welke ervaring zet je erop?

2016-12-09 08:00:00 +0000 by Kellie-Anne Molloy

W1siziisijiwmtyvmtivmtuvmtevntkvmjkvnzmyl2n2icagac5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijywmhg0mdbcdtawm2uixv0

Als je al 10 jaar aan het werk bent, weet je dat vooral de meest recente werkervaring belangrijk is voor je CV en dat je gaten op je CV altijd moet opvullen.

Als je pas net komt kijken is dat een ander verhaal. En in dat geval is alle werkervaring relevant. Als je wil werken in het buitenland wil je werkgevers laten zien dat je de juiste vaardigheden hebt, en dat kan ook met banen die in de eerste instantie misschien niet zo relevant lijken.

Wat is ons advies?

Laat zien wat je in je mars hebt, ongeacht je ervaring. Je zult zien dat veel vaardigheden die je hebt ontwikkeld tijdens horecabaan ook van pas zullen komen bij bijvoorbeeld een salesbaan. Het gaat niet alleen om de ervaring, maar ook om hoe je kunt laten zien dat je een geschikte kandidaat bent.

Bij Careertrotter willen we een compleet beeld hebben van je werkervaring. Zet het dus allemaal op je CV – hoe moeten we er anders achter komen welke vacatures goed bij je passen?

Als je het niet met ons deelt, kunnen we ook niet zien welke ervaring eventueel relevant kan zijn. Ook als je bij McDonalds of Albert Heijn hebt gewerkt zal je vaardigheden hebben die aantrekkelijk zijn voor werkgevers: het laat zien dat je protocollen en vaste procedures kan volgen > het is toch beter om dat te laten zien dan dat je het er helemaal uitlaat?

Vergeet niet: als een werkgever erachter komt dat je bepaalde werkervaring uit je CV hebt gelaten zullen ze wellicht gaan nadenken over wat ze nog meer missen en veel kritischer naar je sollicitatie gaan kijken. Wees eerlijk en open en vergroot zo je kans op een leuke baan in het buitenland.

 

Laat dit artikel je dus één belangrijke les leren: alle ervaring is belangrijk, zet het dus op je CV!

Heb je nog twijfels? Neem dan vandaag nog contact met ons op – bij Careertrotter helpen we je graag!

 

comments powered by Disqus