Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Hoe belangrijk is salaris als je gaat werken in het buitenland?

W1siziisijiwmtyvmtivmtqvmtavmzmvmtgvotyzl21vbmv5lmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Wanneer je wilt werken in het buitenland, dan zijn er een aantal factoren die een rol spelen: locatie, klimaat, familie, vrienden, de baan, je voorkeur, maar de factor die het vaakste voorbij komt is het salaris.

Vandaag willen we het met jullie hebben over dat het salaris niet alles is.

Careertrotter heeft al een aantal werkzoekenden gezien die willen werken in het buitenland om nieuwe ervaringen op te doen en andere culturen te leren kennen en natuurlijk speelt geld daar een rol bij. Maar het komt eigenlijk op het volgende neer: waar ben je precies naar op zoek? Naar het starten van een toffe carrière in het buitenland of is het echt alleen maar geld?

Het is nou eenmaal zo: je zal voor een baan in Malta of Polen minder betaald krijgen dan voor eenzelfde baan in Nederland. Maar daartegenover is ook het levensonderhoud een stuk goedkoper, en zal wonen en werken in het buitenland een ervaring zijn die niemand je meer afpakt!

Sommige mensen kiezen de locatie waar ze willen werken in het buitenland uit op basis van de ervaringen die ze daar denken te gaan hebben. Hou je van zon, zee en strand? Dan is Malta of Portugal misschien wel de perfecte plek voor jou.


Ben je meer van de mooie landschappen, adembenemende kustlijnen en de Keltische geschiedenis? Dan zou werken in Ierland een goede match zijn – hier rijd je in slechts een aantal uur het hele eiland over, bezoek je grote steden en mooie natuur, ontmoet je de allervriendelijkste mensen, word je in een half uur kletsnat en verbrand je je gezicht (het weer in Ierland is zo veranderlijk als het maar kan). Uit eigen ervaring kunnen we bij Careertrotter zeggen dat Ierland nooit gaat vervelen! En dan nog iets: je kan beter eerst in een land gaan wonen voordat je je bezig houdt met het verdienen van veel geldt of krijgen van een topbaan.

Wat we hiermee willen zeggen:

Salaris is echt niet alles wanneer je gaat werken in het buitenland! Bij Careertrotter geloven we er heilig in dat het je omgeving, mensen, het eten en de cultuur om je heen is waarvan je gelukkig wordt – niet het geld. Leg dus niet te veel druk op het verdienden van veel geld, we zouden je toch nooit een baan aanbieden met een onacceptabel laag salaris? Je salaris zal in ieder geval in lijn zijn met de kosten van het levensonderhoud en inflatie van het land waarin je gaat werken.

Wil je graag meer te weten komen over wonen & werken in het buitenland? Bekijk dan onderstaande artikelen, waarin we je de basisinformatie geven voor de volgende landen:

Er zijn prachtige plekken in het buitenland waar je misschien niet meteen veel geld kan gaan verdienen, maar zolang je je rekeningen maar kan betalen en het een ervaring is om nooit te vergeten – is het wat ons betreft van onschatbare waarde! En wat dacht je van je taalvaardigheden? Veel van onze opdrachtgevers bieden relocatiepaketten aan die je helpen bij het vestigen in een nieuw land. Neem contact op met Careertrotter om vandaag nog op zoek te gaan naar een baan in het buitenland en wie weet woon jij binnenkort ook wel in Malta, Portugal, Engeland, Ierland of een ander deel van Europa!

De keuze is aan jou: Wil je rijker worden qua geld of qua ervaringen? Als het de eerste is, dan kan je misschien beter in Nederland blijven wonen om daar flink aan je carrière te werken. Ga je voor de ervaring? Laat ons je dan helpen bij het vinden van een droombaan in het buitenland!