Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Wat is mijn Nederlands waard in het buitenland?

W1siziisijiwmtyvmtavmjyvmtmvndcvntcvotuxl3f1zxn0aw9ucy0xmzi4ndy2xzeyodauanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Werken in het buitenland is een topervaring en iets wat ieder van ons een keer zou moeten doen, is het voor een jaar of langer. Maar wat zijn de mogelijkheden en kan ik met alleen Nederlands als een competentie, al aan de slag? Het antwoord is: Ja, en mocht het je nog niet opgevallen zijn, Careertrotter is een recruitment bureau dat zich richt op meertalige vacatures in het buitenland. Dus waar je Nederlands een vereiste is!

Is alleen Nederlands spreken voor werken in het buitenland voldoende?

Ja en nee! Het zal veel gaan afhangen wat je wilt gaan doen. Heb je weinig tot geen werkervaring dan zul je met je Nederlands meer in de startersfuncties terechtkomen. Denk aan functies in klantenservice, technische support (mocht je enige IT-affiniteit hebben) of administratie. Wil je wat hogerop beginnen dan kan dat, maar zal je ook meer relevante competenties moeten kunnen laten zien.  Wil je als een account manager voor een IT bedrijf gaan werken in het buitenland, dan zul je moeten kunnen aantonen dat je de juiste werkervaring hebt. Wil je gaan werken als een teamleider in een callcentre, dan moet je recente ervaring hebben als een teamleider in een callcenter; werken als een afdelingsmanager in een winkel zal niet als gelijk ervaren worden.

Verschillende salarissen in het buitenland – wat is mijn taal waard?

Heel simpel gezegd; je Nederlands is meer waard in Oost-Europa dan in West-Europa. Dit baseren we op het gemiddelde jaarinkomen van bijvoorbeeld een Pool of een Ier. Ga je werken in Polen dan zal een startersfunctie al boven het gemiddeld inkomen van 4500 PLZ (bron Wikipedia) per maand liggen, maar ga je werken in Ierland dan zal een startersfunctie onder het gemiddelde maandinkomen van Ierland liggen. Echter, in Careertrotter hebben we het vaak genoeg gezien dat iemand ging werken als bijvoorbeeld een customer service medewerker in Dublin en enkele jaren op bijna €60K zat wat bijna het dubbele is van een gemiddeld inkomen in Ierland. Maar breng je nu veel of weinig ervaring mee, werken in het buitenland zal je ook een hoger salaris gaan opleveren wanneer je terugkeert naar Nederland of België aangezien je internationale ervaring meebrengt.

Interesse om te gaan werken in het buitenland, neem dan zeker even een kijkje bij alle vacatures in het buitenland die beschikbaar zijn!